Címünk: 5600 Békéscsaba, József A. 2-4.

Köszöntöttük a Diákolimpia® országos bajnokait

2019.02.14

Február 13-án Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében tartottuk hagyományos ünnepségünket a Békés megyei Diákolimpikonok számára.

Szabóné Csendes Ildikó, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke köszöntötte a megjelent bajnokokat, edzőiket és testnevelőiket. Megköszönte a szülők, az intézmény vezetők tevékenységét, a diákokat pedig arra kérte, hogy népszerűsítsék a sportot, hívják meg osztálytársaikat az edzéseikre, vigyék be az iskolákba saját sportágukat, tartsanak rendhagyó testnevelés órákat, mutassák meg az érmeiket.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, olimpiai ezüstérmes öttusázó a következőket mondta: azért jöttünk Békéscsabára, hogy megköszönjük azt a munkát, amit azért végeznek, hogy a fiatalok bajnoki címet nyerjenek. Békés megye diáksport élete az egyik legjobb hazánkban. Az előző oktatási évben a létszámot tekintve Békés megye a diákolimpiákon több mint tizenhatezer ötszáz tanulóval képviseltette magát, és ezzel a harmadik helyen végzett az országos rangsorban. Az eredményességet tekintve Békés megye az utóbbi években a legjobb nyolc megye között szerepelt. A diáksport a mindenünk, azért jöttünk ide, hogy segítsük az itt folyó munkát. Végezetül szeretném megköszönni Kormos Mihálynak, a múlt év végén leköszönt megyei diáksport egyesületi elnöknek áldozatos munkáját, utódjának Szabóné Csendes Ildikónak pedig kitartást, jó munkát kívánok.

Az ünnepségen a "Békés Megye Diáksportjáért" kitüntetést kapta Baktai Ferencné Ancsa, egyesületünk elnökségi tagja, a gyulai körzet felelőse.

Elismerésben részesült a 2017-2018-as tanév legeredményesebb Békés megyei testnevelője a dombegyházi Gulyás Imre Gábor

Az elmúlt tanévben 40 év pedagógusi pályafutást követően nyugdíjba vonult Majorné Horváth Izabella, aki 1980 óta dolgozott az 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményben. Az ünnepség keretében őt is köszöntöttük.

Az általános iskolai korosztályban A kategóriában, az igazolt sportolók között Békés megye jó tanulója, jó sportolója díjat kapott Horváth Soma, tőrvívó, a Gyulai Implom József Általános Iskola tanulója, edzője: Szabados Kristóf.

Általános iskolai korosztályban B kategóriában Békés megye jó tanulója, jó sportolója Molnár Balázs, a Gyulai Implom József Általános Iskola tanulója. Testnevelője, felkészítője: Pluhár János.

Középiskolai korosztályban B kategóriában Békés megye jó tanulója, jó sportolója: Bücs Veronika Fanni, a Békéscsabai Belvárosi Gimnázium tanulója. Testnevelője és felkészítője: Suhajda Lászlóné

A különdíjak után köszöntöttük az egyes sportágak diákolimpiai bajnokait. 

Az eseményünket megtisztelte: Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Dr. Erdős Dániel, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója, Kiss Tibor, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere, Dr. Görgényi Ernő, Gyula Város polgármestere, Bojtor István, Orosháza város sportért felelős alpolgármestere, Bíró Csaba, Békéscsaba Megyei Jogú Város KIOSB elnöke, Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-alföldi regionális irodájának vezetője, Kepenyes András, a Gyulai Tankerületi Központ irodavezetője, valamint Szigeti Csaba, Békéscsaba Megyei Jogú Város sportcsoport vezetője.

Fotó: Bencsik Ádám